Senát Krajského súdu v Prešove odsúdil vraha z Kežmarku na 15 rokov

31.05.2006 Prešov

Prešov 31. mája (TASR) - Na 15 rokov odňatia slobody odsúdil dnes senát Krajského súdu (KS) v Prešove 32-ročného Martina L. z Kežmarku za vraždu Maroša Tomeč...
Prešov 31. mája (TASR) - Na 15 rokov odňatia slobody odsúdil dnes senát Krajského súdu (KS) v Prešove 32-ročného Martina L. z Kežmarku za vraždu Maroša Tomečka v roku 2002. Obaja muži boli rovesníci a priatelia, príčinou ich konfliktu bola žiarlivosť.

Súdny proces sa skončil netradične, pretože obhajcovia nepredniesli záverečnú reč a obžalovaný nemal posledné slovo. Po vynesení rozsudku predsedníčkou senátu Martin zbledol a nebolo mu do reči. Rozsudok nie je právoplatný, obžalovaný avizoval, že sa odvolá. Spis teraz dostane Najvyšší súd, ktorý buď vyriekne definitívny verdikt, alebo ho vráti prešovskému KS.
Predsedníčka senátu vyzvala obhajcov predniesť záverečné slová už v marci, keď bolo posledné hlavné pojednávanie pred vynesením rozsudku. Obhajcovia to však vtedy odmietli, preto si sudkyňa myslí, že dnes nepochybila.
Podľa rozsudku bolo preukázané, že Martin za kežmarským podnikom Centrál zabil svojho známeho dvoma ranami z pištole do hlavy a potom jeho telo zakopal pri neďalekej obci Krížová Ves. Vražda bola len vrcholom ich sporov vyvolaných Martinovou žiarlivosťou, že mu Maroš chodí za manželkou. Asi rok a pol predtým ho štyrikrát bodol nožom do hrudníka, no postihnutý sa vyliečil. Podľa obžaloby strieľal potom preto, lebo sa bál, že kamarát bude svedčiť proti nemu.
 

Vyberte región

mark